enro

Istoric

1991: Oficiul Farmaceutic Regional Deva, deschis in 1957, devine Farmaceutica REMEDIA S.A. si opereaza ca distribuitor regional cu lant propriu de 27 de farmacii in judetele Hunedoara si Alba

1994: Valentin-Norbert TARUS infiinteaza compania V.TARUS RoAgencies S.R.L. pentru dezvoltarea si consolidarea parteneriatelor strategice cu producatori internationali de medicamente de renume si reprezentarea acestora pe piata Farmaceutica romaneasca.

2000: Compania V.TARUS RoAgencies S.R.L. achizitioneaza pachetul majoritar al Farmaceutica REMEDIA S.A. – distribuitor regional cu lant propriu de farmacii in judelete Hunedoara si Alba.

2006: Farmaceutica REMEDIA S.A. fuzioneaza cu V. TARUS RoAgencies S.R.L. prin absorbtia actionarului majoritar.

2008: Se inaugureaza un nou centru logistic in Bucuresti, la nivelul standardelor internationale GDP.

2009: Farmaceutica REMEDIA S.A. este promovata si listata la BVB Bucuresti categoria II, iar dl Lutz STACHE, reprezentantul firmei AHG Vermogensverwaltungs achizitioneaza 16,5% din actiunile companiei.

2011: Lantul de Farmacii REMEDIA se extinde in restul tarii la 63 de unitati. Compania isi consolideaza structura, prin trei divizii specializate – Farmaciile REMEDIA, Divizia distributie si Divizia spitale -, servicii logistice la nivel national, servicii integrate de marketing si promovare medicala, cat si servicii de inregistrare produse farmaceutice si monitorizare studii clinice pentru piata farmaceutica.

Cifra de afaceri se dubleaza de la consolidarea business-ului in 2006.

2012: Lantul de Farmacii REMEDIA se extinde in tara la 72 de unitati si o cifra de afaceri neta a companiei de 53 mil Euro, cu  EBITDA peste 1,8 milioane de euro. Farmaciile REMEDIA isi diversifica serviciile oferite, inclusiv ingrijiri la domiciliu prin companii specializate.

2014: Preocupata de cresterea accesibilitatii si a gamei de produse si servicii furnizate, Farmaceutica REMEDIA isi continua expansiunea, reteaua numarand la finele anului 90 de unitati, inclusiv REMEDIA Baby, magazin dedicat exclusiv copiilor. Adaptarea permanenta la cerintele consumatorilor a dus la crearea unei zone speciale REMEDIA Natural in fiecare farmacie

2015: A 3-a editie a evenimentului “Business-ul la el acasa” marcheaza 18 ani de prezenta a Farmaceutica REMEDIA S.A. la Bursa de Valori Bucuresti si peste 20 de ani de activitate in domeniul farmaceutic.

Urmare impunerii legislative privind  separarea activitatilor cu ridicata de cele de retail farmaceutic, AGEA Farmaceutica REMEDIA S.A. a hotarat in 9.12.2014 pastrarea activitatilor de retail prin operarea celor peste 100 de farmacii proprii si transferul liniei de business constand in distributia angro impreuna cu activitatile de logistica si alte serviciile auxiliare acesteia catre Farmaceutica REMEDIA Distribution & Logistics SRL, societate detinuta integral. Prin aceasta separare nu sunt diminuate drepturile actionarilor.